Zo mooi en zo gehaat

stinkdier1Ze praten hier over stinkdieren alsof ze het over de pest zelf hebben. Jammer, want dit dier is prachtig en alleen een probleem als je het beestje niet met rust laat.

Zo hier en daar kan ik een stinkdier ruiken tijdens mijn wandelingen. Volgens een site over deze dieren kan hun stank tot anderhalve kilometer ver geroken worden. En kunnen ze tot vijf meter ver sproeien. Toen wij hier kwamen wonen stonk het hele huis ernaar omdat er een stinkdier opgesloten had gezeten in de badkamer. Ook woonde er een paar van deze mooie beestjes onder het huis. Het duurde zeker twee maanden voor de stank echt weg was. Niet zo vreemd als je bedenkt dat het huis jaren heeft leeggestaan.

Jammer genoeg zie je ze nooit. Eén keer zag ik er een in een flits wegrennen bij de garage van de buren. Zij vertelden mij dat hij daar altijd te vinden was om kattenvoer te stelen. Ze kregen hem niet gevangen in een val en afschieten is geen optie aangezien ze hun stank verspreiden als ze bang zijn of op het moment van doodgaan. Echt, hun garage en de omgeving ervan rook redelijk naar stinkdier. Maar laten we eerlijk zijn, voedsel laten liggen ook al is het voor de poes is hier vragen om problemen.

stinkdier3

Een week geleden zag een stinkdier door het hoge gras rondbanjeren tijdens mijn wandeling met Sam. Ik had toen mijn telefoon met camera niet bij me. Vandaag wel. Zijn vrolijke staart wuifde me tegemoet in het gras. Het lukte om hem redelijk dicht te naderen. Jammer genoeg kan ik niet inzoomen met mijn telefoon anders was het echt een goed filmpje geworden, want deze dieren zijn zo ongelooflijk mooi. Kijk zelf maar.