Zelfgemaakte schraper voor Gedroogde Pompoenen

Zoals bij elke hobby is het ook bij het decoreren van pompoenen en kalebassen mogelijk klappen met geld uit te geven aan handige gereedschapjes, slimme hulpmiddelen enzovoort. Toch is het leuker om je eigen spullen te verzamelen of te maken. Zo kwam ik ergens een slimme schraper tegen voor op de boormachine.

Cleaner_Ball_Drill_SmallZo hier en daar zijn er in Amerikaanse webwinkels schuurbollen op een steel te koop zoals op de foto. Deze zijn speciaal ontworpen om het schoonmaken van flespompoenen makkelijker te maken. Natuurlijk kun je dit hulpstukje alleen via hen bestellen en mag je er een slordige 40 dollar of meer voor neerleggen. Ik moet zeggen dat ik dat bijna gedaan heb want het leegschrapen van een gedroogde pompoen is een ware nachtmerrie.

Het zelfgemaakte hulpstuk dat ik tegenkwam kon ik bijna helemaal van rest materialen maken. Ik heb alleen een houten bol moeten kopen bij een doe-het-zelf winkel. In de schuur vond ik een staaf rond ijzer, maar daar zou je ook zo’n stuk schroefdraad voor kunnen gebruiken of de steel van een afgedankte roestige schroevendraaier. Verder wat zelftappers die ze gebruiken om golfplaat vast te zetten en ik was voorzien. Aan de zelftappers zat een rubber om lekkage van je dak tegen te gaan. Die heb ik eraf gepulkt om de zelftappers beter tegen de bal aan te kunnen schroeven. De houten bal kostte mij nog geen dollar.

schuurbal4

 

schuurbal3

Ik had verwacht de steel aan de bal te moeten lijmen, maar al snel bleek dat mijn verhoudingen perfect waren. De schroeven klemden de as keurig muurvast. Wel heb ik de gaten voorgeboord om te voorkomen dat het hout ging splijten.

schuurbal2

Met niets meer dan een boormachine en een steeksleutel zet je het geheel met gemak in elkaar. Echt ik kan niet wachten om mijn nieuwe instrument uit te testen. Ik zal mijn bevindingen ook weer hier plaatsen.

schuurbal5

 

Geplaatst in Materialen, Stap voor stap Projecten

Zoeken bij Bol

Op zoek naar afbeeldingen om te gebruiken op de pompoenen en kalebassen? Wat dacht je van kleurboeken doorspitten? Ik heb de mooiste afbeeldingen gevonden in de Kleurboeken voor Volwassen.

paard-4a

Voor het decoreren van pompoenen en kalebassen is de decoupagetechniek ideaal. Deze techniek is in Nederland minder bekend dan in bv Amerika. Wil je hier meer over weten? Neem dan eens een kijkje op mijn site voor Kleurplaten voor volwassenen en Decoupage. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt om de mooiste versieringen te maken. Kleurplaten en Decoupagereptiles1