Mandje met houten basis

Op zoek naar informatie over ‘pine needle baskets’ kwam ik een leuk idee tegen voor het maken van mandjes met dennennaalden. Met de coilingtechniek en een dun plankje creëerde ze op die site een prachtig mandje. Dat moest ik natuurlijk uitproberen. Ik heb nog twee weken te gaan voor ik verhuis en absoluut niets meer te doen. Ik verdiep me dus geheel in het mandjes maken.
pineneedlebasket1
Manlief was zo lief om een geschikt plankje voor me te schuren en van gaatjes te voorzien. Het meest ideale plankje is ongeveer een halve centimeter dik en heeft de gaatjes zo’n halve centimeter vanaf de rand. De hoeveelheid gaatjes is afhankelijk van de uiteindelijke maat van je mandje. Het is namelijk het mooiste als je er niet veel steken meer hoeft bij te zetten.
pineneedlebasket2
Op de foto hierboven is te zien hoe ik ben begonnen. Dit bleek niet de beste manier. Bij het tweede mandje ben ik met een volle bos precies in een hoek begonnen en dat was veel netter. Hieronder zie je hoe het resultaat onregelmatig kon worden door mijn begin.
pineneedlebasket3
Het effect van zo’n plankje was verbluffend! Ik vond het geweldig mooi en ga er zeker nog veel maken. Probeer het ook eens. Het is niet alleen mooi, maar ook nog eens minder werk omdat je al een bodem hebt via het plankje. Deze mandjes zijn echt leuk om iemand cadeau te geven. Of om zelf te gebruiken. Ik ga mijn twee bakjes op mijn bureau zetten.

pine-needle-basket4

Geplaatst in Coiling

Zoeken bij Bol

Op zoek naar afbeeldingen om te gebruiken op de pompoenen en kalebassen? Wat dacht je van kleurboeken doorspitten? Ik heb de mooiste afbeeldingen gevonden in de Kleurboeken voor Volwassen.

paard-4a

Voor het decoreren van pompoenen en kalebassen is de decoupagetechniek ideaal. Deze techniek is in Nederland minder bekend dan in bv Amerika. Wil je hier meer over weten? Neem dan eens een kijkje op mijn site voor Kleurplaten voor volwassenen en Decoupage. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt om de mooiste versieringen te maken. Kleurplaten en Decoupagereptiles1