Kalebassen gevonden

Net buiten het dorp is een klein atelier waar iemand lampen maakt van grote kalebassen. Het viel mij pas op toen ik er een keer in het donker langsreed en al die vrolijke lampen me toelachten. Overdag is die man er blijkbaar niet want pas na herhaaldelijk op verschillende momenten langsgaan lukte het mij hem te pakken te krijgen. ’s Avonds rijd ik daar liever niet. Het is een drukke weg en ik heb geen licht op mijn fiets. Straatverlichting is er ook niet en ze rijden hier anders dan in Nederland en ik riskeer het liever niet.

lamp

Hij het werkelijk geweldig grote kalebassen hangen die hij tot mooie lampen ging omtoveren. nadat ik zijn werk gepast bewonderd had vroeg ik of hij er een paar wilde verkopen. Natuurlijk moest ik uitleggen wat ik ermee ging doen. Op het moment dat hij doorhad dat ik geen concurentie voor hem zou vormen kon ik er wat kopen. Zodra ik vertelde alleen de kleine en middelgrote te willen was het helemaal goed. Ik heb er een paar gekocht en ging zo trots als een pauw naar huis. Daar heb ik al die uren in Texas voor geoefend. Ik kan dan ook niet wachten om het geleerde in de praktijk te brengen.

Eenmaal thuis heb ik er lange tijd naar zitten staren om te bedenken wat ik er allemaal van maken kon. Het was te laat om nog een zootje te maken, anders was ik direct begonnen. Nog een nachtje slapen dus.

kalebassen

Geplaatst in Flessen kalebas

Zoeken bij Bol

Op zoek naar afbeeldingen om te gebruiken op de pompoenen en kalebassen? Wat dacht je van kleurboeken doorspitten? Ik heb de mooiste afbeeldingen gevonden in de Kleurboeken voor Volwassen.

paard-4a

Voor het decoreren van pompoenen en kalebassen is de decoupagetechniek ideaal. Deze techniek is in Nederland minder bekend dan in bv Amerika. Wil je hier meer over weten? Neem dan eens een kijkje op mijn site voor Kleurplaten voor volwassenen en Decoupage. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt om de mooiste versieringen te maken. Kleurplaten en Decoupagereptiles1