Hoe houd ik mijn Dennennaalden voor Coiling groen?

Met die vraag liep ik te worstelen. Het leek me zo mooi als ik kans zou zien om de naalden mooi groen te houden. Natuurlijk had ik nu al zo nu en dan een groene naald, maar dat is per ongeluk. Ik moest denken aan het drogen van kruiden en hoe ik dat doe. Kruiden die snel en in het donker worden gedroogd blijven groen. Alleen verkleuren ze achteraf alsnog. Dat was dus niet de oplossing.

verse-naalden

Toen las ik ergens dat groene dennennaalden eenmaal droog hun kleur zouden behouden. Op dat moment moest ik het gewoon gaan testen. Ik heb een bos groene naalden op een bakplaat gelegd en in de oven gezet. De oven moet wel op de laagste stand. Gebakken naalden zullen niet meer buigen vrees ik. Mijn oven was vermoedelijk zo’n 50 graden. Dat is wat veel en ik had ook liever een voedseldroger gebruikt maar die heb ik niet. Na een paar uur waren de naalden voldoende gedroogd om een poging tot vlechten te wagen. Ik heb ze rustig laten afkoelen en vervolgens tien minuten in water gelegd.

Waarom zou je de Dennennaalden drogen als je ze toch weer weekt? Gek genoeg werkt het zo. Een niet gedroogde naald deukt in als je er op drukt. Een gedroogde naald die geweekt is blijft zijn vorm behouden. Vraag me niet naar de natuurkundige of scheikundige verklaringen hiervoor want die heb ik niet. Soms moet je zaken gewoon nemen voor wat ze zijn. Ik heb daar geen moeite mee.

De gedroogde naalden hadden een prachtige olijfkleur gekregen en ik vond het resultaat werkelijk geweldig. Om het effect van het groen verder te versterken heb ik een gele draad gebruikt en een basis van gelig hout.

versenaalden

Echt, het knutselen met dennennaalden heeft me helemaal te pakken.

Geplaatst in Coiling

Zoeken bij Bol

Op zoek naar afbeeldingen om te gebruiken op de pompoenen en kalebassen? Wat dacht je van kleurboeken doorspitten? Ik heb de mooiste afbeeldingen gevonden in de Kleurboeken voor Volwassen.

paard-4a

Voor het decoreren van pompoenen en kalebassen is de decoupagetechniek ideaal. Deze techniek is in Nederland minder bekend dan in bv Amerika. Wil je hier meer over weten? Neem dan eens een kijkje op mijn site voor Kleurplaten voor volwassenen en Decoupage. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt om de mooiste versieringen te maken. Kleurplaten en Decoupagereptiles1