Over Ellis

Ellis is geboren in 1963 in Middelburg.
Na een zorgeloze jeugd en een woelige pubertijd behaalt ze op zeventienjarige leeftijd haar diploma aan de Detailhandelsvakschool en is ze eindelijk van school verlost. Vol energie gaat ze de uitdagingen van het leven aan.

Als achttienjarige begint ze haar werkzaam leven achter de bar van een van de ruigere hardrockcafé s van die tijd. Ze leert er bijzondere mensen kennen en doet veel ervaring op.
Drie jaar later koopt ze haar eigen café.

Vijf jaar lang is dit een energieslurpende, dagvullende bezigheid. Boeiend maar vermoeiend.

Na de verkoop van het café leeft ze een paar jaar lang het vrije leven: werken als het uitkomt en pret maken waar je kunt. Genietend van de door haar zelf opgeknapte motor de Horex Resident.

Dan komt er een donkere wolk die kanker heet overdrijven. Na een paar ingrijpende operaties en een strijd van een jaar pakt ze voorzichtig de draad weer op en zoekt een echte baan.

Acht jaar lang werkte ze als Penitentiair Inrichtingswerker in het huis van bewaring in Middelburg. Een vreemde plek binnen onze samenleving die zijn deuren goed op slot houdt.

turkieIn 2003 heeft Ellis het Nederlandse leven gedag gezegd om een toekomst op te bouwen in Turkije.
Na een turbulent leven is daar een punt van rust bereikt.
Ze woonde in een van de mooiste natuurgebieden ter wereld en vulde haar dagen met wandelen in de bergen, werken in de tuin en schrijven. En zoals altijd kwam ze tijd te kort.

Voorjaar 2009 verhuisde Ellis met haar hond en twee katten naar Frankrijk om dichterbij haar ouders te kunnen zijn.
Hier zet ze, in een ook zeer mooie omgeving met een ander klimaat, haar leven op dezelfde wijze voort. Veel tijd gaat op aan schrijven en het resultaat blijft niet uit. Ze wint de Zoute Zoen, de grootste schrijfwedstrijd voor het Nederlandstalige jeugdboek met haar manuscript Alex en de Dux van het Zuiden.

texas4In 2013 zegt ze Frankrijk vaarwel om opnieuw in een ander land te gaan wonen. Met niet meer dan twee koffers komt ze aan op een heuse ranch in Texas. Daar leert ze het echte cowboyleven kennen en leert veel oude gebruiken en technieken van de indianen kennen. De overweldigende natuur en het totaal gebrek aan mensen is een geweldige ervaring, maar Turkije blijft na al die jaren aan haar trekken.

turkie3Na een jaar gelooft ze het verder wel en keert terug naar haar geliefde Turkije. Met een vracht aan ervaringen en de technieken van de indianen om manden te maken, leer te bewerken en kalebassen te versieren komt Ellis weer tijd te kort.

 

 

 

 

Writing Alice