Mijn laatste Lekker Schrijven schrijfbijeenkomst

0Wat in 2009 begon als een gek idee, groeide uit tot een oase van schrijfgenot in Noord Frankrijk.

Ik heb het natuurlijk over de Lekker Schrijven Schrijfvijfdaagse. Het idee achter de opzet was om een stel schrijvers bij elkaar te krijgen en dan fors schrijfmeters maken, lekker eten, wijn slobberen rond een kampvuur en veel over schrijven praten.

Om toch iets meer te bieden kwam er een programma met lessen, opdrachten en tijd voor feedback. We maakten een website en een hoop kabaal via de publieke media. Keer op keer waren er voldoende mensen die vertrouwen hadden in onze manier van werken. En dat is vreemd. Want we hebben maar een motto en dat is: alles mag en niets hoeft. Blijkbaar spreekt dit mensen aan want het aantal deelnemers dat elk jaar terugkeert is groot.

Het begon als een driedaagse met Netty van Kaathoven als schrijfdocente. Later nam Inge de Bie deze taak over, doordat de deelnemers drie dagen te kort vonden werd het een vijfdaagse. En de volgende verandering ga ik zelf voor zorgen.
Het mijn beurt om het stokje over te dragen aan Suzanne Wouda.  Groot voordeel voor de deelnemers is dat er nu twee schrijfdocenten aanwezig zullen zijn.
Het idee dat ik ging stoppen maakte dat ik me wat op afstand voelde, de connectie was weg. Wel heb ik weer enorm genoten van onder andere: de Keltische steentjes uit de rivier, het kampvuur, de locatie en de schrijvers die er waren. Wat is het toch een feest om met gelijkgestemden een paar dagen over je passie te kunnen praten. Geloof het of niet maar ik stond met een brok in mijn keel iedereen uit te zwaaien.

Wil je ook verder met schrijven? Of heb je een keer de ruimte nodig om een aantal dagen ongestoord te werken? Ga dan naar een van de schrijfbijeenkomsten. Pas wel op want er gaat een verslavende werking vanuit.

Kijk voor meer informatie op www.lekkerschrijven.com

————