Ik haat kamperen!

 

Ontdek de Languedoc, deel 1-aKamperen is een ander woord voor mieren in je thee. Hier ga je lezen waarom ik dan toch over een dag of tien vertrek om in de Languedoc (Zuid Frankrijk) in een tentje te gaan slapen.

’s Morgens je bed uit komen, op je knieën je tentje uitrollen en naar de wasruimte strompelen om daar tussen de klodders tandpasta van een ander je tanden te poetsen is niet mijn idee van ontspannen vakantie vieren. En dan heb ik het nog niet over lekke luchtbedden, haren van een ander in de douche, lawaaierige seksscènes in de tent naast je en afwassen in een wasbak waar nog een handvol etensresten liggen. Nee, kamperen doe ik liever niet.

De Languedoc
Omdat ik niet eeuwig in koud en nat Noord Frankrijk wil blijven ben ik op zoek naar mooie betaalbare plekjes om te wonen. Op de een of andere manier trekt de Languedoc aan me en omdat we er nodig even uitmoeten ben ik op onderzoek uitgegaan. Met ons minimale budget in een B&B slapen pakte toch wat duurder uit dan wij leuk vinden. Toch maar kamperen dan?Ontdek de Languedoc, deel 1-b

Mijn voorbereidingen
Ik heb geen idee hoe groot en wijds de Languedoc is of wat er allemaal te beleven is. Om toch wat vakantie uitstapjes in te bouwen heb ik een Lonely Planet gekocht en die gaat mee. Verder is de auto naar de garage om de remmen te laten nakijken en tevens omdat hij voor augustus gekeurd moet zijn. Verder heb ik een kladblokje op de salon tafel liggen waar ik alles in opschrijf wat me te binnen schiet om mee te nemen. Tja, het is nu eenmaal bijna dertig jaar geleden dat ik op een camping ben geweest, dus een paklijstje heb ik niet echt.

Ontdek de Languedoc, deel 1-dIk ga vandaag de tent testen

Op zolder lag nog een oud tentje, die heb ik gisteren opgezet om te kijken of er nog in te slapen viel. We hebben besloten op campings te overnachten en niet meer mee te nemen dan nodig is om een kopje koffie te zetten en ’s avonds een glas wijn te drinken. Na wat speuren kwamen wij er achter dat je voor zo’n 15 euro maximaal met zijn tweeën kan knorren op een camping met redelijke mate van luxe (lees wifi). Het kan allemaal nog goedkoper maar dan valt de wifi luxe weg. En laten we eerlijk zijn, die speeltuin en dat zwembad mogen ze houden. meer dan schone douches en wifi heb ik niet nodig.

Rustig aan is het motto

Ontdek de Languedoc, deel 1-eOmdat ik het rustig aan wil doen gaan we de eerste dag niet zo ver. We hebben een aantal campings via het internet gevonden in de omgeving van Vichy nog voor de George du Tarn want die wil ik fris en fruitig helemaal beleven als ik er doorheen rijd en niet met een muffe kop van het sturen. Een camping viel echt in het oog en twee anderen leken acceptabel. De adressen print ik uit en vriend TomTom weet de weg. Ook hebben we besloten helemaal binnendoor te rijden om veel te zien en geen drukte om ons heen te hebben van andere vakantiegangers. Of dit gaat lukken is natuurlijk zeer de vraag, toch denk ik dat de massa met klierende kinderen op de achterbank zal kiezen voor de snelle maar dure peage.

Ontdek de Languedoc, deel 1-fWe vertrekken op woensdag 1 augustus omdat de zaterdag erna Zwarte Zaterdag is en op die dag dat alle Parijzenaars op vakantie gaan alle routes naar het zuiden verstopt zitten.
Het plan

Het is de bedoeling veel rond te toeren en de kleine onbekende uithoeken van de Languedoc te verkennen. Ik heb er zin in.