Gymmen in de frisse lucht

Zo’n jaar of acht geleden begon de actie om de Turkse bevolking tot bewegen te motiveren. Overal, maar dan ook werkelijk overal kwam je fitness apparaten tegen. In een parkje, langs op een brede stoep of zomaar op een reepje groen. Tot mijn grote verbazing zag ik inderdaad dat mensen daar gebruik van maakte.3

Nu, jaren later, dikker en minder fit, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben met mijn man eens naar zo’n martelplek gegaan. In een grijs verleden heb ik ijverig op sportscholen rondgehangen, ik weet dus ongeveer waar wat toe dient of wat het moet doen. Echt, die apparaten zijn gewoon erg nuttig. Jammer genoeg is de weerstand niet te regelen, maar met voldoende herhalingen mist het zijn uitwerking zeker niet.1

We zijn nu twee maanden bezig en voelen ons er prima bij. We arriveren daar rond 6 uur in de morgen voor het echt warm wordt. We doen drie rondes en dat duurt bijna een uur. Ik hoor van anderen dat het in de avonduren gewoon druk is. Echt een super idee.

Je ziet deze apparaten op de meest waanzinnige plaatsen. Wat dacht je van gymmen met onderstaand uitzicht…

4