Een dode Koe en Waterputten

ATVaVandaag was een superdag. Ik heb een lange wandeling gemaakt en mezelf helemaal in de problemen gelopen. Daardoor moest ik veel hekken overklimmen en prikkeldraad overwinnen om veilig thuis te komen. Probleem was dat een aantal stieren mijn terugweg hadden afgesloten.

Hoogtepunten waren echter dat ik een mama hert met een jong voorbij zag stappen, een ratelslag heb ontmoet en een dode koe heb gevonden. Niet dat het leuk is om zo’n dood ding te vinden, maar wel van belang voor de rancher. ATV7 Ook kon ik tevreden zien dat mijn dagelijkse uur wandelen in de hitte eindelijk dit witte vel weer wat kleur geeft. Na 6 jaar achter fleece  sweaters en andere textielsoorten verborgen te zijn geweest is dit bruinen een leuke bijkomstigheid van weer fit worden.

Eenmaal thuis bleek de ranchers vrouw nog niet te weten van de dode koe en zij vroeg of ik haar erheen wilde brengen. We konden dan mooi op de ATV. Goed plan, dat is altijd welkom. Sterker nog je mag me daarvoor wakker maken. Ik heb haar de dode koe gewezen en zijn heeft het oornummer opgeschreven en wat foto’s gemaakt. Volgens haar is het arme beest vermoedelijk door de bliksem getroffen. De gieren en de coyotes hebben er vanavond een waar feestmaal aan.

Nu we toch op pad waren wilde ze gelijk wat waterputten controleren. Want een koe kan hier niet lang zonder water. Het aflopen van alle waterpunten is dan ook dagelijkse bezigheid. ATV4

Voor mij is dit Texas op zijn best

En dat leverde leuke plaatjes op. Ik ontdekte tevens het verste punt van de ‘achtertuin’ waarbij je het huis of in elk geval de omgeving ervan nog kunt zien. Ik heb met photoshop een prikkertje gezet waar we wonen. Stel je voor dat alles wat je kunt zien van jou is!ATV5 En die Atv’s, zijn gewoon geweldig. Ook al is het wel even wennen.

En weer terug