De Bullfrog is een echte engerd

bullfrog3Elke morgen en elke middag wandel ik met stokoude hond Sam naar de kreek waar hij zich met een heerlijke zucht in het ondiepe water laat zakken. Ik doe wat rek en strek oefeningen en we wandelen weer terug.

Er leven geweldig veel vogels in het riet in en rond de kreek. Ik denk dat de gemiddelde vogelliefhebber zou gaan kwijlen. Ook zie vaak, ik als vroeg genoeg ben, herten, wilde zwijnen, wilde kalkoenen en natuurlijk lopen er koeien rond. De laatste dagen hoor ik wat nieuws. Het duurde even voor ik kon verzinnen wat het kon zijn want ik kende het geluid niet. Het kwam uit het riet en had een soort regelmaal dat het alleen maar een kikker kon zijn.

Natuurlijk schiet ik eenmaal thuis het internet op en heb gevonden wat er zo’n prachtig laag geluid maakt. De Bullfrog. Luister maar:

Deze kicker is gigantisch!

Vervolgens ging ik op zoek naar een leuke afbeelding om hier te plaatsen en kwam zo van alles te weten. Zo heeft hij zijn naam gekregen vanwege het lage bromgeluid. Iets dat stieren ook doen. Ik heb dat hier op de ranch regelmatig gehoord. De stier liep dan met een schommelgang en leek diep in gedachten verzonken. Hij produceerde dan een hele lage brom.
Ook zou deze kikker redelijk agressief zijn in de verdediging van zijn territorium. Dus alles wat zijn gebrom negeert kan op een pak slaag rekenen.

En nee, ik ben dit niet. In het dichte riet rond de kreek kon ik hem niet vinden.

bullfrog

 

Kikkerbillen

In Frankrijk mogen de boeren één maal per jaar vallen zetten. Ze vangen dan een groot aantal kikkers waar ze de beentjes van opeten. Ik heb die beentjes gezien en moet zeggen dat het in mijn ogen niet de moeite is om een dier te doden voor nog geen mond vol vlees. Nu ik deze jongens zie op de foto’s kan ik me beter voorstellen dat het de moeite van het vangen en schoonmaken is. Toch luister ik liever elk dag naar dit fascinerende gebrom dan dat ik kikkerbillen eet.

Zelf zijn ze niet zo kieskeurig, ze eten blijkbaar alles van vis tot vogels.

bullfrog2