Belgen leren ‘De Franse Slag’

bospad1Er staat een gigantische kraanwagen tot zijn assen in de blubber op een smal bospad. Dit is op zijn minst vreemd. Tijd om eens te kijken wat er bij de buren loos is. Wat blijkt, er is beton gestort om een oude schuur een nieuwe vloer te geven.

Met een dermate zware machine een onverhard bospad oprijden is iets waarvan een kind kan zien dat het vragen om problemen is.
Deze specialisten zagen dat blijkbaar anders. De wagen was eerder die dag gearriveerd en zonder problemen hetzelfde bospad opgereden tot aan de schuur. De betonwagen reed er achteraan en storten maar.
Omdat het een bestaande schuur is moest de slurf via ramen en deuren naar binnen. Dit nam wat meer tijd dan de heren hadden ingeschat en tegen lunchtijd waren ze nog maar halverwege.

bospad5

Omdat de betonleverancier ‘s middags elders een klus had aangepakt kwam de mededeling dat de pompwagen, want zo heet zo’n ding blijkbaar, ging vertrekken. Dit tot grote verontwaardiging van mijn buren. Er stond namelijk nog een cementwagen vol beton te wachten. Hoe moest dat nu verder? Er viel niet aan te tornen en de wagen reed achteruit over het bospad in de richting van de verharde weg.

En toen ging het mis. De wagen zakte tot zijn assen weg en zat muurvast.

Twee tractoren en de cementwagen kregen hem niet los. Een speciale grondwerker moest aanrukken om hem uit een halve meter prut te sleuren, maar het bospad was intussen zo onbegaanbaar geworden dat de pompwagen terug richting schuur gesleept moest worden.  Een nieuwe poging de weg te bereiken was niet meer mogelijk.

bospad8

bospad9

 

 

 

 

 

 

 

 

De nog resterende cement moest met de grondwerker naar de schuur gebracht worden. Want die wagen kon immers de schuur ook niet meer bereiken. Jammer, want de pompwagen stond weer op zijn oude plek en had alles keurig in de schuur kunnen storten.

bospad2

 

Na het uitbreken van een deur en een stuk muur kon de grondwerker de cement naar binnen kiepen.

 bospad3bospad4

 

 

 

 

 

 

Met man en macht moest deze enorme hoeveelheid beton handmatig verdeeld worden.

bospad6

Om met de grondwerker bij de schuur te komen moest er een stuk beukhaag weggezaagd worden, het bospad was immers onbruikbaar geworden.

Het resultaat?

* Een ontevreden klant, met een omgeploegd bospad en tuin, een halfaffe vloer en een vernielde zijwand in de schuur.

* Een ontevreden klant elders die zijn bestelde pompwagen niet heeft gekregen.

* Een ontevreden cementbaas, want deze dag heeft alleen maar geld gekost. Er was een vrachtwagen stenen nodig om het bospad te verharden zodat de pompwagen eruit kon.

* Een pompwagen die hoogstwaarschijnlijk schade heeft van uitgeharde beton in zijn onderdelen.

Nu ben ik wel wat gewoon van de Fransen, maar gek genoeg bleken dit Belgen te zijn die de Franse slag al aardig onder de knie hadden.

bospad7

 

Mogen rijplaten misschien alleen in Nederland gebruikt worden?