Chutney van groene tomaten en appel

Chutney van groene tomaten en appel-a Iedereen die tomaten in zijn tuin heeft komt op het punt dat de nog groene tomaten eraf moeten. De nachten worden te koud of er is simpelweg geen zon genoeg meer om nog de hoop te hebben dat ze ooit rood worden. Groene tomaten zijn niet echt lekker, maar voor chutney zijn ze super geschikt. Hier lees je hoe je echt lekkere chutney maakt van groene tomaten.

Zelf chutney maken klinkt lastig maar het tegendeel is waar. Het meeste werk is je bonte verzameling ingrediënten fijn hakken. Daarna is het echt belachelijk eenvoudig om je eigen chutney te maken.

.

Ingrediënten voor je groene tomatenchutney:
1 kilo groene tomaten
2 appels
1 flinke ui
3 gedroogde rode pepers (optioneel)
4 eetlepels verse gember
1 ½ deciliter azijn
150 gram rozijnen
200 gram bruine suiker
1 eetl mosterdzaad
1 theelepel kardemom
½ theelepel piment
1 fijngesneden schil van een citroen

.
Chutney van groene tomaten en appel-bHet bereiden van je groene Tomatenchutney

Hak al de ingrediënten klein die dat nog niet zijn en voeg ze samen in een pan. Breng het geheel rustig aan de kook en laat de massa met het deksel op de pan zacht pruttelen tot alles zacht is en de appelstukjes tot moes gekookt. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Zodra de appelstukjes tot moes zijn gekookt is het tijd om te kijken hoeveel vocht er nog in je mengsel zit. Dit kan variëren door het vocht gehalte in de appels en tomaten. Kook het geheel verder in tot er bijna geen vocht meer over is en je een mooie volle chutney hebt verkregen.
►Was je potjes grondig af en kook de deksels uit. Om je jampotten extra te steriliseren kun je ze prima, zonder deksel natuurlijk, 1 minuut in de magnetron zetten. Zorg dat je glazen potjes op een doek staan zodat ze niet kunnen knappen door de temperatuurverschillen. Vul de potjes tot net onder de rand en sluit ze goed af.

Chutney van groene tomaten en appel-c