Brood bakken met een broodbakmachine is simpel

Brood bakken met een broodbakmachine is simpel-aHier lees je hoe je op een simpele manier geweldig lekker brood maakt. En welke broodbakmachine het beste bij je past. Heb jij misschien ook zo’n broodmachine die je nooit gebruikt? Gaat hij bij de eerstvolgende rommelmarkt de deur uit?
Doe het niet, geef jezelf en de broodbakmachine een kans.

.
Het monster, de broodbakmachine
Alle broodbakmachines zien er zo ongeveer het zelfde uit. Ook al weet ik vrij zeker dat ze er beter uit zien dan die van mij die zwaar aan vervanging toe is. Ben ik zo’n viespeuk? Nee, ik denk van niet, dit is puur van het bakken van honderden broden. Hopelijk ziet elke brood machine er na verloop van jaren zo uit. Daar word ik vrolijker van dan al die machines op rommelmarkten die niemand meer wilt.

.
►TIP Ben je de broodbakmachinehandleiding kwijt? En je hebt het lef niet om zomaar op wat knoppen te drukken? Geen punt. Download een nieuwe op:gebruikershandleiding.com

.
Brood bakken met een broodbakmachine is simpel-bDapper zijn loont bij broodbakmachines
Brood bakken was nog nooit zo simpel. De meeste broodbakmachines hebben een startknop die lijkt op die van een computer. Zo lang je die alleen indrukt als je wilt dat de machine aan de slag gaat voor je is er niets aan de hand. De andere knoppen zijn voor bakprogramma’s, baktijden en zo verder. De meeste machines hebben een klein raampje  waarop te zien is welk programma actief is. Meer is echt niet nodig om te weten. Ik kocht mijn eerste broodmachine in het buitenland en kon geen letter lezen van de gebruiksaanwijzing.
Druk eens op de knop die programma heet en je krijgt een nummer te zien dat overeenkomt met een rijtje broodsoorten op de machine. Het kan ook dat er een tijd in beeld komt. Elke tijd rond ongeveer drie uur is prima.

.

Brood bakken met een broodbakmachine is simpel-cBak je eerste brood met kant en klare bakmix. Meer dan de mix en de aanbevolen hoeveelheid water hoef je niet in de machine te doen. Druk op de startknop en voor je het weet is je huis gevuld met die overheerlijk geur van vers gebakken brood.

.
► TIP Kook je graag Italiaans. Verras je gasten met een mandje  Italiaans brood of toast op tafel. Neem gewone broodmix en voeg er een paar eetlepels Pesto aan toe. Succes verzekerd.

.

Brood bakken met een broodbakmachine is simpelWelke broodbakmachine past bij jou?

Zoals te zien op de foto hierboven is mijn machine oud en versleten van het brood bakken. Ik ben dan ook op zoek naar een andere. Op mijn speurtocht kwam ik diverse leuke en handige dingen te weet.
Broodbakmachines zijn te vinden in alle prijsklassen. Gek genoeg zit er niet zo gek veel verschil tussen.
Ben je meer het trendy type? Dan is een strak ontworpen broodbakmachine misschien net wat je keuken nodig heeft. Er zijn bijzonder mooie modellen te krijgen. Mijn oog is gevallen op de mooie compakte broodbakmachine van Moulinex, zie foto rechts. Te koop bij Bol

Ook zijn er veel mensen die van bijzonder brood houden. Wat is er dan Brood bakken met een broodbakmachine is simpel-eleuker dan twee kleinere broden tegelijkertijd bakken? Of op zondag morgen wakker worden met de geur van een vers notenbrood en krentenbrood. Over punten scoren bij de partner gesproken …
Foto links: Unold broodbakmachine, te koop bij Bol.

.

.
► TIP De meeste broodmixen bevatten veel te veel gist. Experimenteer met het doormengen van goedkope bloem. De resultaten zijn verbluffend en geeft een mooie besparing op de boodschappen.

.
Gemak dient de mens bij Brood bakken
Ik ben nogal een voorstander van goedkope en simpele oplossingen. De lekkerste broden om te bakken zijn de meergranen broden. Jammer genoeg zijn die kant en klare mixen dan ook het duurste. En een trip naar de bio winkel om al die losse granen wordt je bankrekening ook niet vrolijker van. Niet lang geleden kwam ik onverwacht tot een geweldige oplossing. Muesli!

.
►TIP Koop de simpelste natuurlijke muesli. Vaak is dit ook de goedkoopste en voeg een handvol toe aan je brood mix. Extra water toevoegen is over het algemeen niet nodig. Ik doe het alvast nooit. Je zult verbaast staan van je nieuwe meergranenbrood met rozijnen.

.
Brood bakken met een broodbakmachine is simpel-gZin om echt super serieus te gaan bakken? Kijk dan eens naar  kookboeken. Er kan zoveel meer met een broodbakmachine dan je denkt. Kookboeken zijn mijn meest succesvolle gifts voor verjaardagen. Door de enorme keuze in kookboeken is er voor elk wat wils.