Boeuf Stroganof

 

Boeuf Stroganof-aBoeuf Stroganof, de snelle stoofpot

De meeste mensen houden niet van het klaarmaken van stoofpotten omdat dit soort gerechten lang moeten sudderen. Dit kan inderdaad een probleem zijn voor diegene die weinig tijd thuis doorbrengen. Voor deze personen is er deze speciale stoofpot met vlees. Weinig bereidingstijd en superlekker.

Deze stoofpot is niet geschikt om in te vriezen

 

Ingrediënten voor je snelle stoofpot met vlees

450 gr ossehaas of biefstuk
2 citroenen
250 gram paddenstoelen (bij voorkeur wilde paddenstoelen)
2 uien
50 gr boter
2 dl witte wijn
2 dl zure room
peper en zout

De bereiding van je Boeuf Stroganof

– Snijd je vlees in brokken en wrijf er de peper en het sap van een citroen door. Snij de uien in ringen en maak je paddenstoelen schoon. Sprenkel hier ook wat citroensap over.

– Smelt de boter en bak de vleesblokjes snel rondom bruin. Schep het vlees in een grote pan.

– Bak in de uien en de champignons bruin en voeg ze bij het vlees.

– Schenk de witte wijn in de pan en roer de aankoeksels los. Nu kan de rest van het citroensap erbij en wat geraspte citroenschil. Giet deze braadjus bij het vlees en warm het geheel goed door. Laat het een minuut koken voor je de zure room toevoegt.

Maak je gerecht af met peper en zout. Garneer met fijngehakte peterselie.

Eet smakelijk

Boeuf Stroganof-dDoe jezelf een goede braadpan cadeau. Ze zijn onverwoestbaar en een feest om mee te werken. Iedereen die graag stoof- en sudderhappen maakt, of het nu Vlaamse stoofpot of een Indiase currie is, heeft goed materiaal nodig. Te duur? Bedenk dan eens wat ergernis kost.
Koop je pan bij bol