Boerenstoofpot 1

Boerenstoofpot 1-aBoerenstoofpot met vlees en spekjes

Voor veel mensen is stoofpot een gerecht voor de wintermaanden. Daarmee doen ze deze heerlijke gerechten tekort. Het grote voordeel van stoofpot is dat het van te voren is klaar te maken en in te vriezen. Niets handiger dan op een warme stranddag een stoofhap uit de vriezer halen om samen met een vers brood die avond te eten.

TIPWacht een mooie aanbieding van rundvlees af en maak je stoofpot op een moment dat jou uitkomt. Alleen dan is koken echt leuk.

Ingrediënten voor je boerenstoofpot met vlees

4 à 5 personen
ongeveer 2 uur werk

1 kilo rundvlees
200 gr gerookte spekjes
wat olijfolie
1kilo aardappelen
4 uien
half bosje peterselie
5 laurierblaadjes
10 zwarte peperkorrels
2 bouillonblokje
1 liter water

TIPGebruik voor stoofpotten een pan met een dikke bodem. Een goede braadpan gaat een levenlang mee.Koop je pan bij Bol en ga morgen aan de slag.

Bereiding van je boerenstoofpot

– Snijd je vlees in dobbelsteentjes. Bak de spekjes uit en verwijder ze uit de pan. Voeg wat olijfolie toe en bak je vlees in het olie- spekvetmengsel mooi bruin en doe de spekjes terug in de pan.

Boerenstoofpot 1-b– Voeg de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen toe samen met de uien, de 10 peperkorrels en de laurierblaadjes. Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje. Laat het geheel met het deksel erop sudderen tot het vlees gaar is. Voeg indien nodig water toe om aanbakken te voorkomen.

– Om een mooi saus te krijgen kun je er een klont boter door roeren, nodig is het niet. Maak je gerecht af met peper en zout en snipper de peterselie erover.

– Dik je saus indien gewenst verder in met een theelepel aangelengde aardappelmeel of gebruik een à twee eetlepels kant en klare aardappelpuree vlokken.

Boerenstoofpot 1-c

Serveer met donker brood.

Eet smakelijk