Boektaart of taartboek

kleinDaags nadat ik erachter was gekomen dat ik de Zoute Zoen had gewonnen kwam mijn buurvrouw met een cadeau aanzetten, en niet zomaar een cadeau. Eigenhandig had ze een taart voor mij gebakken.

Niet zo’n traditionele, niet te betalen taart uit de winkel of een doe net of je hard gewerkt hebt kant en klaar succesrecept van Dr Oetker.  Nee, niets van dat. Een heerlijke gelaagde cake met een kaft van marsepein.

Hoe noem je dit nu eigenlijk? Is het een taartboek of een boektaart? Een taart in de vorm van een boek klinkt gewoon te saai. Goed, een uur door het bos wandelen loste niets op dus ik hou het op een boektaart, dat bekt wel lekker.

Geloof me als je zo’n mooie taart krijgt voor een bijzondere gelegenheid dan moet je daar simpelweg een tijd naar kijken voor je het mes erin zet. In dit geval maakte ik ook wat mooie foto’s om een geschenk van mijn geweldige buurvrouw niet te vergeten.

DSCN4407

 

DSCN4408

 

En lekker dat hij was!

—–