Boeken

Alex-kleinstAlex en de Dux van het Zuiden (Deel I)

Alex woont met zijn vader in een afgelegen hut in Atiqa. Wanneer zijn vader op geheimzinnige wijze overlijdt, staat Alex er alleen voor. Als dan ook nog zijn beste vriend onder vreemde omstandigheden verdwijnt, trekt hij de Witte Bergen in om hem te zoeken.

De Dux, heerser van het zuiden, weet dat Alex bijzondere gaven bezit en hij stuurt zijn pleegdochter Belva om hem op te sporen. Met haar jarenlange krijgerstraining is het voor haar een koud kunstje om Alex te vinden en bij hem te brengen.

Zodra Alex de geheime kunst van het ‘duiden’ leert beheersen, gaat er een nieuwe wereld voor hem open. Maar dan krijgt hij een visioen van zijn vrienden die in gevaar zijn. Hij staakt zijn training en gaat ze zoeken, met gevaar voor eigen leven.

Alex en de Dux van het zuiden is een spannend fantasyverhaal dat je meesleept naar een totaal nieuwe wereld, waar magie en realiteit nog sterk met elkaar verweven zijn.

ISBN 978 90 5908 471 1 – Prijs €15,95
Koop het boek bij Bol

Dit verhaal won de grootste en oudste manuscripten wedstrijd de Zoute Zoen 2012.

Bekijk de boektrailer

 

 

De Zeeuwse verhalenbundels

Fiona Hack heeft het werk van bekende en onbekende Zeeuwse schrijvers bijeen gebracht in vier bundels. Twee bundels voor volwassenen en twee voor de jeugd. Hier heb ik met plezier aan meegewerkt. Mijn verhalen waren:

Verhalenbundel van Zeeuwse bodem 1
– Fantoompijn

Verhalenbundel van Zeeuwse bodem 2
– Zwijntje

Puber-tijd
– De gevederde jager

Verhalen en gedichten
– De oude fabriek

Te gast in Turkije.

Verrassende kennismaking onbekend Turkije. Geheel herziene actuele uitgave van populaire Te Gast In-pocket. Deze pocket over Turkije laat je kennis maken met de vele gezichten van het land.

Het handzame boekje staat boordevol inspirerende verhalen, geschreven door auteurs die Turkije al jaren als hun (tweede) thuis beschouwen. Ze voeren je mee naar onbekende gebieden, ver weg van het massatoerisme. Grof gezegd bestaat er in Turkije een tegenstelling tussen het moderne westen en het traditionelere oosten.
Meer over te gast in Turkije

 

 

Yabancı (ook als eboek verkrijgbaar)

Ellis is veertig jaar oud als ze alle zekerheden in Nederland opgeeft omeen nieuw bestaan op te bouwen in een boerendorpje in Turkije. In de streek waarop ze tijdens haar vakanties verliefd is geworden. Een van de mooiste natuurgebieden van het land, waar zelfs tijd anders aanvoelt. De dorpelingen leven er zoals ze honderden jaren gedaan hebben.
Vol verwondering kijkt en leert Ellis hoe deze mensen zonder vast inkomen een vrijwel stressloos bestaan hebben.
Ze leert de taal en de mensen kennen en doet in haar verhalen openhartig en humoristisch verslag van haar nieuwe leven. Zodat ook toevallige passanten het echte Turkije leren zien.

Yabanci
213 pagina’s
€14,95