Bed and Breakfast halverwege Frankrijk

Bed and Breakfast 1In één ruk naar Zuid Frankrijk rijden is voor de meeste mensen echt te ver. Een goede Bed and Breakfast halverwege Frankrijk met een Nederlandse eigenaar is dan echt feest.

Ambiance de Vacances is zo’n plek.
Edmond en Mirjam Kreuk hebben daar een mooie stek met ruimte voor enkele caravans, tenten, een paar kamers en chalets of gȋtes zoals de Franse dit soort accommodatie noemen.

Overnachten in de Auverne, Frankrijk

Voor ons is het de eerste keer dat we op pad gaan in Frankrijk. Het was dan ook echt fijn dat we tijdens onze zoektocht naar een slaapplaats voor halverwege Frankrijk, een camping met kamers ontdekte van een Nederlands stel. We zochten op campings omdat we toen nog het dappere idee hadden voor een nacht de tent op te zetten. Eenmaal daar aangekomen na een vermoeiende reis leek dit niet meer zo’n goed plan. Het was dan ook puur geluk dat er nog een kamer vrij was voor precies die nacht.
De eigenaar Edmond Kreuk liet ons een prachtige kamer zien die tot in de puntjes verzorgd en nog belangrijker, schoon was. Op de overloop was een eveneens smetteloos toilet en een prima functionerende doucheruimte.

Bed and Breakfast 2

Ambiance de Vacanses

Tja, op zo’n moment is vijf tientjes helemaal niets meer, zeker niet omdat het ontbijt erbij inzit. De gedachte aan een warme douche om daarna onder het genot van een koud biertje met de voeten omhoog van Edmonds gastvrijheid te genieten was me redelijk wat waard. Deze afgelegen plek is bij uitstek geschikt voor mensen met kinderen. Ze kunnen daar naar hartenlust rondrennen, lawaai maken en genieten van de ezel Maya, de kippen en een enorm konijn.Bed and Breakfast 3

Franse Vakantie

Dit voormalig vakantieoord voor kinderen van de werknemers van de Franse PTT, is een project in wording. Over het terrein verspreidt staan diverse barakken waar de naoorlogse stadse witneusjes in groepen konden bijtrekken. Deze houten gebouwen blijken uitermate geschikt om
chalets van te maken waarbij iedereen een ruime mate van privacy heeft. Door toevoeging van een veranda en moderne luxe worden deze simpele gebouwen prettige gȋtes om in te verblijven.

Bed and Breakfast 4

Bed and Breakfast halverwege Frankrijk om te onthouden

Het hele gebeuren komt wat rommelig en ongeorganiseerd over en is niet geschikt voor mensen die van grote luxe houden, wél is het een koele oase voor iedereen die het geruis van de Nederlandse samenleving van zich af wil schudden.
Bed and Breakfast 5
Deze weg van de snelweg, B&B halverwege Frankrijk is te vinden te:
03250 Saint-Nicolas-des-Biefs
Auverne
France