Makkelijke Varkens Ribbetjes van de gril

Bij Amigos, mijn favoriete winkel in Amarillo, Texas, lagen vorige week prachtige varkensribben in de aanbieding. Geloof het of niet maar ik kreeg twee zware pakketten vlees voor 13 dollar. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet precies weet wat ik gekocht heb. Het zijn duidelijk geen spareribs, want die zouden ze hier nooit los verkopen. Ze lijken nog het meest op grote lamskoteletten. En natuurlijk wilde ik het eerste pakket gelijk opeten.

ribbetjes1b

Ik had die dag eenmaal thuis geen zin meer om moeilijk te doen en heb een bestaande barbecuesaus wat opgepept naar mijn smaak en daarin heb ik de losse ribben een paar uur laten marineren. Neem gewone BBQsaus en meng er wat hete saus en wat azijn doorheen. De zuren in de azijn zullen voor een nog malser resultaat zorgen. Natuurlijk kun je de saus ook gewoon gebruiken zoals ze in de fles zit.

ribbetjes1a

ribbetjes1

Vervolgens heb ik mijn gasgril voorverwarmd. Zoals altijd als ik veel vlees heb liet ik de binnenste twee branders uit en zette ik de buitenste twee branders op medium om een temperatuur van ongeveer 100 graden Celsius te krijgen.

Ze hebben zeker drie uur op de gril gelegen. Na twee uur heb ik ze elk kwartier met de BBQsaus ingesmeerd en ze waren goddelijk mals en super lekker.

Mijn ribbetjes in barbecuesaus na een uur

ribbetjes2

Mijn ribbetjes in barbecuesaus na twee uur

ribbetjes3

Mijn ribbetjes in barbecuesaus na twee en een half uur

ribbetjes4

Mijn ribbetjes in barbecuesaus na drie uurribbetjes5

Geplaatst in Varkensvlees recepten

Zelf zoeken bij Bol

Maverick PT100BBQ Thermapen
Deze thermometer is niet goedkoop maar volgens alle BBQ gekken gewoon super handig. Hij past in je broekzak, meet super snel, zodat je grill niet te vaak open staat. Thermapen De Maverick PT-100BBQ-hermapen geeft snel en accuraat de kerntemperatuur van het vlees of de vis aan. Hoe vaak gebeurd het niet dat bijvoorbeeld een kippenpoot bij het bot absoluut nog niet gaar is. Een snelle korte controle kan een hoop teleurstellingen voorkomen. Door middel van de PT 100BBQ thermapen weet je in luttele seconden wat de kerntemperatuur is van het product. De pen gaat automatisch aan wanneer deze opengeklapt wordt.
Te koop bij Bol voor: 89,50