Kipspiesjes met Kerrie en Ananas

Een klassieke combinatie op een stokje. De zoete rijkdom van de ananas met het pittige van de kerrie is van oudsher een succes. Deze spiesjes zijn trouwens perfect om in te vriezen. Zodat je niet op die warme dag uren in de keuken staat. Bijkomend voordeel is dat je een aanbieding kip of kalkoenfilet kunt afwachten en dan je voorraad maken.

Dit recept is het lekkerste met verse ananas, maar jammer genoeg had ik die niet in huis en kreeg ik ineens zin in deze spiesjes. Ananas uit blik dan maar.

TIP: Zet eerst wat houten prikker in de week zodat ze niet zo snel verbranden op je gril.

De marinade voor je Kip-kerrie-ananas spiesjes
Ik had twee niet al te grote kipfiles, die ik in blikken heb gesneden. Samen met een eetlepel kerrie, wat peper uit de molen, een theelepel chilipoeder en een scheut olijfolie hebben de brokje een paar uur mogen marineren.

ananas1

Het sausje voor je Kip-kerrie-ananas spiesjes
Het voordeel van ananas uit blik is dat er sap bij zit. Dit is super geschikt om een lekker sausje mee te maken. Neem een eetlepel mayonaise, een eetlepel yoghurt, een eetlepel kerrie en drie eetlepels van je ananas sap. Meng dit door elkaar en strooi er naar smaak peper en zout over. Zo simpel en erg lekker. Als je dit een succes vindt, kun je het overgebleven sap invriezen voor later gebruik. Ik gebruik hiervoor de mal van de ijsblokjes. Handzamer kan bijna niet.

ananassausje

Het grillen van je Kip-kerrie-ananas spiesjes

Gril je spiesjes op hoog vuur rondom bruin. Dit neemt maximaal een minuut of tien. Bij een betere gril zelfs sneller. Laat ze daarna nog een paar minuten doorgaren op medium. Ik heb ze zo neergelegd dat de steeltjes buiten de directe hitte vielen. Want ook al week je ze vind ik toch dat ze snel verkolen.

ananas2

Heerlijk met een frisse salade en knapperig vers brood.

ananas3

Geplaatst in Kip recepten, Recepten

Zelf zoeken bij Bol

Maverick PT100BBQ Thermapen
Deze thermometer is niet goedkoop maar volgens alle BBQ gekken gewoon super handig. Hij past in je broekzak, meet super snel, zodat je grill niet te vaak open staat. Thermapen De Maverick PT-100BBQ-hermapen geeft snel en accuraat de kerntemperatuur van het vlees of de vis aan. Hoe vaak gebeurd het niet dat bijvoorbeeld een kippenpoot bij het bot absoluut nog niet gaar is. Een snelle korte controle kan een hoop teleurstellingen voorkomen. Door middel van de PT 100BBQ thermapen weet je in luttele seconden wat de kerntemperatuur is van het product. De pen gaat automatisch aan wanneer deze opengeklapt wordt.
Te koop bij Bol voor: 89,50