Hoe Grill ik Maïs

Dat was de vraag waar ik mee opstond vanmorgen. Moet maïs eerst gekookt worden of kan het zo op de gril? Echt ik had geen idee. Na wat kookboeken doorzoeken en wat snuffelen op het internet weet ik een hoop meer.

mais3

Het lekkerste zou zijn om de maïs in de bladeren op de barbecue te leggen en zelfs direct op de gloeiende kolen. Logisch wel, de sappen blijven allemaal in de maïs en je kunt zelfs boter en kruiden toevoegen. Als je maïs geen bladeren meer heeft kun je dit effect ook bereiken door de maïs in folie te wikkelen en dan te grillen.

Bij het grillen van mais in zijn natuurlijke verpakking kun je kiezen tussen twee manieren. De bladeren terugslaan en de draden verwijderen of niet. Volgens de reacties en recepten die ik overal zo gelezen heb maakt het voor de smaak niet uit. Wel voor diegene die zijn vingers verbrand om bij de heerlijke maiskorrels te komen, lijkt mij.

mais1

Toch kies ik ervoor om mijn maïs zonder verpakking direct op de gril te leggen. Ik ben nu eenmaal gek op die bruine streepjes. In alle gevallen moet je op een 15 à 20 minuten rekenen.
Gril de mais tot je rondom een mooie kleur hebt verkregen. Leg de mais dan op een plek in je gril of barbecue waar geen directe hitte is. Maak dus gebruik van de indirecte gril methode en laat je kolven nog rustig tien minuten doorgaren.

mais2

Geplaatst in Groente gerechten, Recepten

Zelf zoeken bij Bol

Maverick PT100BBQ Thermapen
Deze thermometer is niet goedkoop maar volgens alle BBQ gekken gewoon super handig. Hij past in je broekzak, meet super snel, zodat je grill niet te vaak open staat. Thermapen De Maverick PT-100BBQ-hermapen geeft snel en accuraat de kerntemperatuur van het vlees of de vis aan. Hoe vaak gebeurd het niet dat bijvoorbeeld een kippenpoot bij het bot absoluut nog niet gaar is. Een snelle korte controle kan een hoop teleurstellingen voorkomen. Door middel van de PT 100BBQ thermapen weet je in luttele seconden wat de kerntemperatuur is van het product. De pen gaat automatisch aan wanneer deze opengeklapt wordt.
Te koop bij Bol voor: 89,50