Amandelcake

Amandelcake-aIk ben een echte leek op het gebied van bakken. Nu ik een goede oven heb ben ik toch maar eens op zoek gegaan naar simpele bakrecepten.

Deze cake smaakt naar geroosterde amandelen. Het geheim zit in de heerlijke rijke amandellaag bovenop.

Mijn bak avontuur zal zeker doorgaan. Als ik het kan kan iedereen het. Echt dit is een goed recept om te bewaren.

 

Ingrediënten voor je Amandelcake

2 eieren
200 gram suiker
125 gram bloem
2 ½ deciliter gesmolten boter

Voor de afwerking van je Amandelcake

1 deciliter gesmolten boter
100 gram suiker
1 eetlepel bloem
50 gram geschaafde amandelen. Ik heb daar nog eens 25 gram aan toegevoegd.
1 eetlepel melk

Bereiding van je Amandelcake

Vet een bakvorm in van maximaal 30 centimeter in doorsnede en zet hem apart.

Amandelcake-bSla met een mixer de eieren samen met de suiker los tot een dikke gelige massa is verkregen. Reken op 8 minuten mixen op halve kracht. Roer (niet met de mixer) nu de 2 ½ dl gesmolten boter en de 150 gram bloem erdoor. En stort het geheel in je bakvorm.

Bak je cake in een voorverwarmde oven (175 graden) in ongeveer 25 minuten gaar tot de randen loskomen van de vorm en je een houten prikker in je cake kunt steken die er droog uitkomt. Bij mij duurde dit nog tien minuten langer.

In de tussentijd kun je de bedekking maken. Vermeng de deciliter gesmolten boter, de 100 gram suiker, de amandelen, de eetlepel bloem en de melk in een teelpan en warm deze onder voortdurend roeren op een laag vuur op tot het gaat koken.

Haal je cake uit de oven als deze gaar is en zet de gril aan. Giet het boter amandelmengsel op de hete cake en zet het geheel zo in de oven dat de bovenkant van je cake zo’n 5 centimeter onder de gril uitkomt. Gril ongeveer een minuut tot het goudbruin ziet. pas op voor verbranden.
Laat je cake afkoelen. De bovenlaag zal hard worden en heerlijk smaken.

Amandelcake-c