Alles over Stoofpotten met Vlees

Alles over Stoofpotten met Vlees-aVeel mensen nemen niet meer de moeite om een stoofpot te maken. Tijdgebrek en een overvolle agenda zijn hiervan vaak de oorzaak.

In dit artikel leg ik alles uit over stoofpotten met vlees, maar ook hoe je stoofpot kunt maken zonder er al te veel omkijken naar te hebben.
Geloof me met een drukke baan zet je in een handomdraai je eigen stoofpot op tafel.
Dit doe je met een 
slow cooker

De basis van een stoofpot met vlees

Alles over Stoofpotten met Vlees-b– Het vlees.

Dit kan rundvlees, lamsvlees of zelfs kip zijn. De kwaliteit van het vlees is van ondergeschikt belang. Snij alleen wel de overtollige stukje vet en zenen weg.

Ook moet je er rekening mee houden dat de suddertijd van minder mooi vlees langer is.

– Vloeistof om in te sudderen.

Alles over Stoofpotten met Vlees-cDit is veelal bouillon, maar kan ook het sap van tomaten, wijn of bier.

– Smaakmakers.

Dat zijn vaak kruiden en specerijen zoals laurier, tijm, jeneverbessen of kruidnagel. Ook groenten zijn prima smaakmakers, denk aan wortelen, selderijknol of prei. En natuurlijk uien en knoflook. Liefhebbers van pittig eten zoals ik voegen vaak hete pepers toe aan hun stoofrecepten.

De bereidingswijze van stoofpotten met vlees

Alles over Stoofpotten met Vlees-eMet een braadpan

Het principe is bijna voor alle stoofpotten hetzelfde. Het in blokjes gesneden vlees bruinbakken, uien meebakken en dan de smaakmakers en vloeistof toevoegen. Het geheel moet dan lange tijd sudderen en je hebt een heerlijk geurende stoofpot. Supersimpel.

TIPGebruik voor stoofpotten een stevige pan met een dikke bodem. Een goede braadpan gaat een levenlang mee. Koop je pan bij Bol

Koken met een slow cooker

Mensen die stoofpot willen eten maar een hele dag van huis zijn maken hun stoofpotten in een slow cooker. Dit is een uitstekende methode om een goede stoofpot op tafel te kunnen zetten. In een slow cooker hoef je alleen maar alle ingrediënten bij elkaar te voegen en een programma in te stellen. Velen uren later is je stoofgerecht klaar. Oké, maar hoe dan precies?
Doe je kleingesneden vlees in de slow cooker, leg je fijngesneden ingrediënten zoals uien, wortel, paprika enzovoort er bovenop. Vermeng je kruiden en specerijen met de vloeistof en giet dit over de andere ingrediënten in de pan. Sluit je slow cooker en kies een programma. Bij een lage stand duurt je stoof 10 tot 12 uur en bij een hoge stand 5 à 6 uur.

Mooier kan gewoon niet. Voor je naar je werk gaat zet je de slow cooker aan en je komt thuis naar een heerlijke geurige stoofpot. Je kunt de slow cooker natuurlijk ook ’s nachts laten werken, het is maar net wat je prettig vindt.

►TIP In een slow cooker kun je de meest uiteenlopende gerechten maken. De mogelijkheden zijn eindeloos, een slow cooker is dan ook een nuttige toevoeging in elke keuken.