A Budget Action Camera

De volgende stap op de ladder naar leuke youtube filmpjes was een actie camera. En natuurlijk wil ik een go pro. Wie niet?
Na heel wat zoeken op tweedehands sites en gewurm met mijn geweten kon ik alleen maar concluderen dat ik daar geen geld voor had.

Een kennis had net een budget actie camera gekocht omdat hun gopro was gaan zwemmen op de bodem van de noordzee. Zeer tevreden waren ze, dus ik moest maar eens googlen op SJ cameras.

Na vele instructie filmpjes en vergelijkingen van youtubers die claimen onafhankelijk te zijn (Wat ik trouwens niet geloof want ze krijgen de cameras voor niks en willen de volgende ook, dus een slechte recentie zit er niet in.) kwam ik tot de conclusie dat de SJ4000 voor mij binnen bereik was. Het leek een perfecte start. Voor net over de  100 euro heb je een camera en een hele berg toebehoren. (zie foto)

Die toebehoren zouden ook passen op de gopro zodat ik die niet meer  opnieuw hoefde aan te schaffen als ik toch later een gopro zou kopen. Met die SJ4000 kon ik timelapses maken, filmen onderweg als ik met de motor op pad was en onder water. Plus ik had eindelijk die wijdere blik.

Ik woon bij het strand en hoor vele verhalen over actie cameras die gaan zwemmen. Een zoon van een vriendin heeft er zelfs een gevonden! Omdat hij waterdicht was werkte alles nog naar behoren. Maar om nu uren te gaan snorkelen voor een gratis camera ging me wat ver.

Na wat testjes ben ik helemaal verliefd op mijn SJ4000 Kijk maar naar het filmpje van een boottochtje naar  het meer van Köycegiz en ontdek zelf hoe goed het kleine duiveltje werkt. Overal waar je code op de film ziet is de SJcam want ik was te dom om dit uit te zetten.